Omplacering af hund

Når en Sort Spids skal have et nyt blivende hjem, er det vigtigt at du som nuværende ejer får gjort dig nogle gode tanker om omplaceringen.

Når man anskaffer sig en hund, er det for resten af dens liv. Dette sker også for langt de fleste hunde, men ikke alle. Rigtig mange hunde, uagtet race og alder, omplaceres årligt til et nyt hjem. Langt de fleste bliver det med stor succes, da der er lagt et stort stykke arbejde i at få hunden placeret i et nyt, engageret, godt og blivende hjem.

Nogle hunde er dog mindre heldige i en omplacering. Hertil er der mange årsager og ofte skyldes det, at tidligere ejer kan have tilbageholdt vigtige oplysninger omkring hundens adfærd og evt. sygdomsbillede, at hunden omplaceres impulsivt, eller at den nye ejer ikke har sat sig ind i pågældende hunds behov og derfor er nødsaget til at omplacere hunden endnu en gang. Hunde kan omplaceres flere gange, men det er en turbulent (og ganske unødvendig) tilværelse.

Vær ærlig

Du har erkendt, at du ikke længere kan have hunden og derfor søger et nyt hjem til den. I denne proces bør du ærligt oplyse alt der er relevant at vide omkring hundens baggrund, såsom træning, adfærd og helbred – både på godt og ondt. Fortæl gerne omkring racen, dens egenskaber og behov.

Fortæl hvorfor hunden skal omplaceres

F.eks. skilsmisse, flytning, allergi, for lidt tid eller hvad årsagen må være. Fortæl alt hvad du overhovedet kan omkring din hund, jo mere jo bedre, så interesserede kan danne sig et helt billede af hvordan denne hund må være. Lad være med at ”oversælge” hunden, men lad de konkrete oplysninger tale for sig selv.

Har hunden nogen problemer?

Det kan være sundheds- eller adfærdsmæssige problemer. Hvordan har hunden det med dyrlægebesøg? Har hunden tendenser til at hoppe op, tage mad fra bordet, være gøende i haven, kan ikke lide at være alene, er bange for torden m.m. Alt hvad du overhovedet kan komme i tanke om, bør du oplyse. Dette sikrer, at hunden får en succesfuld omplacering, da den nye ejer er gjort opmærksom på pågældende områder og vil yde en ekstra indsats for at skabe de bedste rammer for hunden.

Kan alle hunde omplaceres?

Som udgangspunkt, ja. En veltrænet og social hund er typisk lettere, men mange har heldigvis overskuddet til, at give en hund med adfærdsproblematikker en chance i livet. Alle hunde kan trænes, uanset alderen, for det er engagementet, motivationen og tiden der er afgørende for succes. Vi anbefaler, at søge professionel rådgivning i forhold til overtagelsen af hunden – specielt hvis hunden skulle have opbygget en uhensigtsmæssig adfærd.

Hvordan finder jeg et nyt hjem til hunden?

I forhold til købskontrakten skal opdrætter kontaktes, hvis hunden skal omplaceres. Opdrætter kontakter så Klubben for Sort Spids, som måske har folk på venteliste til en omplaceringshund eller slår det op i Facebook-gruppen og på hjemmesiden.
Ejer skal som udgangspunkt have hunden gående indtil overdragelse til ny familie, da klubben ikke som sådan har plejefamilier til midlertidigt ophold.

Når hunden flytter

Giv endelig hundens ting med til det nye hjem. Sørg for, at have papirerne i orden i forhold til overdragelse. Her henviser vi i klubben til, at I gør brug af vores overdragelseskontrakt.

Formand Elisabeth Meinild skal kontaktes ved omplacering. Så vi er sikre på at kunne følge hunden tæt, hvis den kan komme i avl.